Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/19024/virtual/www/domains/medelin.cz/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/19024/virtual/www/domains/medelin.cz/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/19024/virtual/www/domains/medelin.cz/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5840
Červená řepa na pergamenu | Wellness e-magazín

Červenou řepu používali již staří Římané. Kupodivu pro kuchyňské účely využívali zejména listy. Kořen řepy  našel využití převážně v léčebných procedurách. Červená řepa obsahuje totiž  mnoho vitamínů a minerálů. Obsahuje spoustu železa, draslíku, vitamínu C, E a mnoho dalších významných látek.

Vzpomínky na školní jídelnu mě od přípravy zpočátku odrazovaly, ale touha objevit nové chuťové požitky naštěstí zvítězila. Jde o jednoduchý základní recept na přípravu exkluzivní pochoutky.

Nachystáme si: pergamenový papír (tohle slovní spojení se mi líbí, zavání tradiční kuchyní s příchutí mystiky a dávných časů).  Já osobně používám běžný pečící papír.  Přijde mi, že jídlu je příjemnější oproti aluminiovému  alobalu.

Pro dvě řepychtivé osoby požiji 3 střední bulvy červené řepy. Tři voňavé polévkové lžíce olivového oleje extra virgin vskutku panenského. Lžíce opět polévková, natrhaných bazalkových listů. S klidným svědomím použiji mimosezóně bazalku drhnutou – sušenou.  Bez 4 stroužků česneku, na plátky nakrájeného, se tato řepná variace neobejde.

Řepu nakrájím na kousky tak akurát do pusy. Pro puntičkáře doporučuji velikost 40 x 40 x 5 mm. Kousky řepy promíchám s plátky česneku a posypu vonící bazalkou.
S mírou posolím 1 čajovou lžičkou soli, nejlépe mořské.

Tuto směs nakupím na pergamenový papír, zaliji olivovým olejem a zabalím do měšce pergamenového.  Peču hodinku v remosce.  Pro majitele troub elektrických je stanovena teplota 180 stupňů Celsia po dobu 60 minut.

Dobu pečení neradno podceňovat, výsledek bude stát skutečně zato.