Přišli jste pozdě z práce, nemáte chuť ani náladu na vyvařování? Mějte vždy na mrazáku pytlík hrachu. Jednoduše tak připravíte chutnou a osvěžující hrachovou polévku, která nejen zasytí, ale  posílí i vitalitu a zvýší pružnost pokožky. Hrách obsahuje velké množství vlákniny, která podporuje trávení a zbavuje tělo škodlivin a jedovatých látek. Pochutnámním na hrachové polévce dostanete do těla také dávku zinku a hořčíku. Tak konec chvalozpěvu na hrách a jdeme vařit.
Je to fofr:

400 g mrazeného hrášku nasypeme do jednoho litru vroucí vody. Mezitím na dvou lžících másla osmažíme zlehka dva stroužky česneku a malou cibuli. To vše přidáme do vařícího se hrachu. Ještě trochu mletého pepře, bazalky a vaříme 20 minut.  Pak jen krátce rozmixujeme ponorným mixérem osolíme zakápneme čerstvou citronovou šťávou a lahodná polévka je hotová.

Přejeme dobrou chuť!

Sledujte medelin.cz!
Přineseme vám další jednoduché recepty pro vaše zdraví a pohodu!

Staňte se fanoušky medelin.cz na facebooku!
Budete informováni o každém novém článku na medelin.cz!