Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/19024/virtual/www/domains/medelin.cz/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/19024/virtual/www/domains/medelin.cz/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/19024/virtual/www/domains/medelin.cz/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5840
Tymián – lidové antibiotikum | Wellness e-magazín

Tymián je jeden z nejsilnějších bojovníků proti kašli. Dokonce si získal přezdívku penicilin chudých. S úspěchem účinky Tymiánu využijeme při léčbě onemocnění horních cest dýchacích. Před týdnem jsem vyzkoušel pár lidových receptů a skutečně to funguje.  Dokonce mi jedna známá magistra z lékárny doporučila výrobu domácí tinktury nebo sirupu z tymiánu. Domácí proto, že ty kupované jednak celkem dost stojí a navíc v podomácku vyrobeném preparátu je mnohdy vícero účinných látek v závislosti na použité surovině, než v komerčním preparátu.

Výhodou je taky to, že použitím domácí medicíny naše tělo výrazně ochudíme o konzervanty, barviva a jiné šmakulády, hojně zastoupené v průmyslově vyráběných sirupů.

Důležité je začít s léčbou včas, už při prvních příznacích onemocnění. Mějte vždy v kuchyni pytlík tymiánu.

Jakmile ucítíte škrábání v krku, začnete pokašlávat, hned 2 lžičky sušeného tymiánu do 6dcl vody, 15 minut vylouhovat a po malých doušcích popíjet. Tuhle dávku bylinkových antibiotik si dejte hned 2x za den. Pokud lehce čaj osladíte medem, bude chutnat i dětem.

Pokud chceme mít účinný tymián skutečně pořád při ruce, připravte si tymiánové kapky:

150g čerstvě nasekané natě tymiánu dáme do zavařovací sklenice. Zalijeme 300ml čistého alkoholu (může být 80%) a vše necháme jeden týden odpočívat. Čas od času obsah sklenice protřepeme. Po týdnu scedíme, zředíme s 200ml převařené vody a naplníme do malých skleniček, které uchováme v chladu a temnu.