Ano, i s pár kousky obyčejných ingrediencí naděláte parádu. Dnes bude hlavní roli hrát mrkev. Nemusíte se bát že tepelnou úpravou ztratí mrkvička svou sílu. Betakaroten v mrkvi obsažený naše tělo naopak využije mnohem lépe. Mrkev obsahuje také látky, které snižují riziko onemocnění rakovinou plic. Tak tady máme další šupito presto recept:
Budeme potřebovat:
300g mrkve, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, litr vody a trochu pepře.
Pracovní postup:
Mrkev najemno nastrouháme a osmažíme na oleji. Přidáme prolisovaný česnek a trochu pepře. Fantazii se meze nekladou, experimentujte s kořením. přidejte ale místo pepře vždy jeden druh. věřte, že v tomto případě méně znamená více. Zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Posypeme pažitkou…
Právě jsem dorazila z odpolední a málem jsem se vrhla na balík čipsů, co mám v komoře. Teď už mám v bříšku hřejivou polívčičku z mrkvičky a je mi děsně fajn, na těle i na duši. Díky moc za tip!!!
Hotovo,uvareno na snidani. Vynikajici jednoduche, dobre!
Místo pepře jsem přidala koriandr. Lahodná až exotická chuť!