Začíná nový den, potřebujeme zatopit v pomyslných kamnech našeho těla. Dobře roztopená kamna vydávají dostatek energie a tak během dne nebudeme unavení , metabolismus našeho těla poběží na plné obrátky a nebudeme muset mít obavu s ukládání tukových zásob. Jak tedy správně zatopit v našich vnitřních kamnech?
Když rozdělávám oheň, nepoužiji vlhké a čerstvé dřevo v podobě tzv. potravin přinášející vlhkost jako jsou syrové ovoce, jogurty, sýry a ovocné džusy. Takto rozdělaný oheň by jen čmoudil a skomíral
K založení příjemného ohýnku používám suché dřevo v podobě obilných kaší, zejména ovesné s přídavkem medu a skořice. Nebojte se stereotypu v jídle. Vynikající je také jahelná nebo pohanková kaše. K zatopení lze využít i zeleninové vývary.
Ohýnek bez velké námahy chytne a vydává příjemné teplo, které dlouho vydrží.
Fanděte nám na facebooku a získejte zdarma přehled o nových receptech a zajímavostech z oblasti dobrého jídla a životního stylu!