Dnes si představíme jeden z méně známých povzbuzujících prostředků – aminokyselinu Tyrozin. Tato aminokyselina byla podávána (a snad tak je činěno do dnes, ale podklady chybí) pilotům válečných bombardérů aby vydrželi dlouho bdělí.
Předpokládám, že se v nejbližší době nechystáte bombardovat žádné město a tak si povíme jak do těla dostat běžným způsobem podstatnou dávku této aminokyseliny.
Tuto látku si totiž vaše tělo dokáže vyprodukovat samo. Jak?
Zajistěte mu přísun kvalitních bílkovin s minimem tuku co 4 hodiny.
Jako hlavní zástupce zdrojů kvalitní bílkoviny jmenujme např. krůtí prsa, sýr cottage, tvaroh nebo čočku. Vysoký obsah bílkovin má sója a to až 50g B na 100g výrobku.
Proces probíhá tak, že pokud je bílkovin dostatek nepřecházejí hned do imunitního systému, ale jsou k dispozici mozku pro výrobu právě Tyrozinu.
Pokud vás příspěvek zaujal a těšíte se na další, sdílejte a doporučte jej dalším…
Tak do konce týdne mám pěný fofr. Jdu tedy nakoupit Šmakouna a pokusím se předělat své tělíčko na malou fabriku na tyrozin! Držte mi palečky, dám vdět 🙂