Červená řepa s okurkou

Tak kdy pak naposledy jste měli na talíři červenou řepu? Že ani nepamatujete? Je to skutečně škoda. Tahle krásně zbavená holka totiž obsahuje anthokyany. Jedná se o rostlinná barviva, která způsobují červenou barvu zeleniny jako je např. právě řepa, červené zelí nebo červená cibule.

Důležité je, že tyto látky nám napomáhají udržet glykemickou křivku v normálu. Jednoduše řečeno když budeme do sebe cpát koláčky, cukrem slazené nápoje, baštit kvanta sladkostí během dne , rozpohybujeme zmíněnou glykemickou křivku na maximum a zaděláme si na pěkné tukové polštářky a tak trochu na cukrovku.

Tak rychle sem s receptem na naši rudou bojovnici s tukem:

Potřebujeme:  800g červené řepy na nudličky nakrájené, jednu vetší cibuli na drobno nakrájenou,  šálek bujonu,  3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce vinného octa, sůl, pepř hřebíček,  3 okurky nejlépe kvašáky.

Jak postupujeme:
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme na tenčí nudličky nakrájenou řepu. Dusíme spolu asi tak 10 minut. Nenecháme řepu samotnou, stále promícháváme.

Po 10 minutách zalijeme šálkem bujonu, ochutíme solí, pepřem, octem a přihodíme dva hřebíčky.

Dalších 30 minut redukujeme tekutinu do přijatelné hustoty. Na závěr vmícháme na nudličky nakrájený okurek.

Je to lahoda!

Fanděte nám na facebooku a získejte zdarma přehled o nových receptech a zajímavostech z oblasti dobrého jídla a životního stylu!

1 Komentář

  1. Mirek

    Zajímavý recept jak s málo surovin vytvořit téměř exotické jídlo. Vyzkoušeno, chutná

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.