Škodlivost kouření není sice předmětem tohoto článku, ale k napsání mě inspirovala jedna paní v ranní tramvaji, která dostala silný záchvat kašle. Na dotaz, zda jí ta cigaretka, kterou otrávila na zastávce tramvaje i mě, stojí za ten tuberácký kašel, mi kajícně doznala že nikoliv a uznává, že s tím zlozvykem musí něco udělat. Do vínku jsem jí dala recept od mého dědečka na který jsem si vzpomněla. Recept přikládám i vám…
Kupte sušený květ divizny v bylinkářství a láhev kvalitního koňaku.
Do sklenice (třeba od kečupu) se širokým hrdlem volně vsypte diviznu. Správné množství je takové, že divizna není ve sklence utlačená, je volná, ale sahá až po hrdlo láhve.
Sklenici pak zalijte koňakem.
Diviznu macerujeme nejlépe na slunném místě za oknem tak tři týdny.
Pak tento vonící macerát scedíme, dodáme lžíci medu a řádně promícháme.
Ku prospěchu užíváme 3 x denně jednu kávovou lžičku vždy po jídle.