Dánské zelí

Tak dnes přidáme ještě jednu baštu, ve které najdeme spoustu anthokyanů, látek velmi prospěšných našemu tělu. Účinky máme popsané v receptu na červenou řepu s okurkou.

Tohle zelíčko je takové jiné, ale kdo má rád experimenty bude velmi mile překvapen netradičním spojením zelí a třeba malinového džemu.
Pojďte vyzkoušet dánskou specialitu:

Co budeme potřebovat:
500g červeného zelí
jedna větší cibule a dva hřebíčky
2 deci vína
1 lžíce jablečného octa
3 lžíce jahodového nebo malinového džemu
2 lžíce olivového oleje
5 kuliček nového koření.

Pracovní postup:
Zelí nakrájíme na nudličky a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí a dvěma hřebíčky  opékáme na oleji skoro do sucha.  Pak přidáme sůl drcené nové koření , víno a džem.
Podusíme doměkka a nakonec přidáme ocet na dochucení.

Fanděte nám na facebooku a získejte zdarma přehled o nových receptech a zajímavostech z oblasti dobrého jídla a životního stylu!

 

1 Komentář

  1. franta

    Taková alchymie, ale zítra mám dovolenou a na pokusy mě užije! Vonět to musí úžasně. Hle jde to asi i bez masa :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.