Tak dnes přidáme ještě jednu baštu, ve které najdeme spoustu anthokyanů, látek velmi prospěšných našemu tělu. Účinky máme popsané v receptu na červenou řepu s okurkou.
Tohle zelíčko je takové jiné, ale kdo má rád experimenty bude velmi mile překvapen netradičním spojením zelí a třeba malinového džemu.
Pojďte vyzkoušet dánskou specialitu:
Co budeme potřebovat:
500g červeného zelí
jedna větší cibule a dva hřebíčky
2 deci vína
1 lžíce jablečného octa
3 lžíce jahodového nebo malinového džemu
2 lžíce olivového oleje
5 kuliček nového koření.
Pracovní postup:
Zelí nakrájíme na nudličky a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí a dvěma hřebíčky opékáme na oleji skoro do sucha. Pak přidáme sůl drcené nové koření , víno a džem.
Podusíme doměkka a nakonec přidáme ocet na dochucení.
Fanděte nám na facebooku a získejte zdarma přehled o nových receptech a zajímavostech z oblasti dobrého jídla a životního stylu!
Taková alchymie, ale zítra mám dovolenou a na pokusy mě užije! Vonět to musí úžasně. Hle jde to asi i bez masa 🙂